Feelgood företagshälsa Perstorp

Öppen kurs i stresshantering

Datum: 2020-03-03 - 2020-03-31
Tid: 14:30 - 16:00
Plats: Feelgood Helsingborg - Järnvägsgatan 35
Pris: 12,900

Tisdagar kl. 14:30-16:00 med start den 3 mars 2020

Kursen är löpande så deltagaren kan hoppa in i kursen i vilken del som helst.

Syfte
Att skapa en ökad kunskap om reaktioner på upplevd stress och förmedla konkreta verktyg att använda i vardagen för att motverka stress och gynna välbefinnande.

Innehåll
Utbildningen fokuserar på fem huvudområden:

  • Stress positivt och negativt
  • Återhämtning och sömn
  • Fysisk aktivitet och kost
  • Meningsfullhet/relationer/lust-glädje
  • Tema Meditation

Under dessa fem huvudområden kommer vi bland annat att behandla följande saker fysiologiska och psykologiska reaktioner på stress, återhämtning och sömn, bråttombeteenden, tidsplanering, tanken och tolkningens kraft, jag-budskap och gränssättning. Under kursen, introduceras vid varje tilfgälle, metoder och verktyg för att ökat välbefinnande och en god balans i livet. Detta behandlas sedan vidare med hjälp av reflektioner, diskussioner, övningar och enkla hemuppgifter.

Målgrupp
Medarbetare som är i behov av att lära sig mer om hur kroppen reagerar på stress, verktyg att ta hjälp och stöd av i vardagen för at kunna förhålla sig till upplevd stress.

Utbildningen vänder sig till individer som upplever stress som påverkar dem negativt och finner sig i riskzonen för att utveckla stressrelaterade besvär eller har utvecklat måttliga sådana. Utbildningen är även passande för individer som upplever sig ha en god balans i livet men som önskar fördjupa sina kunskaper gällande strategier för välbefinnande och återhämtning.

Omfattning/tidsåtgång
Fem tillfällen á 1,5 timme på Feelgoodenheten i Helsingborg, Järnvägsgatan 35. Kursen är löpande så deltagaren kan hoppa in i den i vilken del som helst.

Pris
12.900 kr/person/fem tillfällen. Betalas i förskott.

Kursledning
Företagssköterska/Mindfulnessinstruktör/yogalärare
Företagssjukgymnast/Mindfulness och Basal kroppskännedom instruktör.

Frågor?
Kontakta helsingborg@feelgood.se vid frågor gällande kursen.

Välkommen med din anmälan!