Sveriges friskaste företag 2019

Här är årets tre första finalister

Olofströms kommun, SISAB och Berners Person- och Transportbilar är de tre första av årets sju finalister som kan vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

De tre organisationerna har denna vecka mottagit utmärkelsen som det friskaste företaget/organisationen i sina respektive län: Berners - Jämtlands län, SISAB - Stockholms län och Olofströms kommun - Blekinge län.
De tre går vidare till final och under de kommande två veckorna lanseras även de ytterligare fyra finalisterna som har chans att vinna den nationella utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2019. Håll utkik för mer information här inom kort om vilka de andra fyra är, vi lovar ytterligare fyra inspirerande och goda exempel på företag som satsar på sina medarbetares hälsa.

Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi. De tre organisationer vi gratulerat denna vecka är fantastiska exempel på just detta, och vi är väldigt glada att få hylla dem.

Nedan följer bilder från veckans prisutdelningar, och motiveringen för respektive av våra första tre länsvinnare och finalister. Ett stort grattis till dem alla!

Olofströms kommun

”Olofströms kommun har en långsiktig och tydlig målsättning att bygga en frisk
arbetsplats där medarbetarna mår bra och utvecklas. Genom att investera över
75 procent av budgeten för företagshälsovård i förebyggande och hälsofrämjande
insatser samt anamma ett förhållningssätt med fokus på det friska har Olofströms
kommun lyckats sänka sjukfrånvaron markant. Att se utmaningar istället för problem och att utbilda både chefer och medarbetare i friskfaktorer skapar goda förutsättningar för framtiden. Därför är Olofströms kommun länsvinnare i Blekinge, och tillika en av sju finalister i Sveriges Friskaste Företag 2019.”

Läs mer i pressmeddelandet

 

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB

”Genom en proaktiv approach och med hjälp av systematiska och långsiktiga satsningar på arbetsmiljö, där utbildning är honnörsordet, har en av Sveriges
största fastighetsägare skapat en frisk arbetsplats. Med värderingar som är väl förankrade i organisationen och med lust snarare än pekpinnar har stressen
minskat samtidigt som flera olika hälsoinitiativ för gemensam rörelse startats. Tack vare sin långsiktiga och strategiska satsning på arbetsmiljöfrågorna har företaget
också klarat en stark tillväxt med bibehållet fokus på människorna. SISAB är årets länsvinnare i Stockholm och en av sju finalister i Sveriges Friskaste Företag 2019.”

Läs mer i pressmeddelandet

Berners Person- och Transportbilar

”Med högt ställda mål för verksamheten har Berners Person- och Transportbilar AB insett att ett aktivt arbete med ledarskap, hälsa och arbetsmiljö är lika strategiskt viktigt som arbetet med affärsplaner. Med ett friskhetsindex på 97 procent, korta beslutsvägar, nära dialog, delaktighet och ett proaktivt förhållningssätt som fokuserar på orsaken till problemet har Berners levererat på sin strategi. Därför är de Jämtlands läns friskaste företag 2019 och en av sju finalister till Sveriges Friskaste Företag."

Läs mer i pressmeddelandet