Vinnare av Feelgoods nya utmärkelse

Stora Enso Skutskärs bruk är Sveriges friskaste företag

Stora Enso Skutskärs bruk är det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats i Sverige 2017. 

Stora Enso Skutskärs bruk var ett av de sex företag som nådde finalen i den landsomfattande tävlingen där över 150 företag runt om i Sverige deltagit. Massabruket i Skutskär grundades 1901 och är idag en del av Stora Enso.

Bakom vinsten ligger ett långsiktigt och systematiskt arbete med ett tydligt fokus på medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö. Där finns också ett gott ledarskap och engagerat medarbetarskap, och tillsammans leder dessa faktorer till ökad produktiviteten vilket skapar utrymme för utveckling och investeringar i verksamheten.

Syftet med utmärkelsen Sveriges friskaste företag är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom utmärkelsen står Feelgood som utsett vinnarföretaget tillsammans med en jury: Göran Hägglund, styrelseordförande Feelgood tillika juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Eva Nordmark, ordförande för TCO samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

Såhär lyder juryns motivering: 

Stora Enso Skutskärs bruks mål är att vara ”det självklara valet”, både för kunder och medarbetare. Med ett tydligt fokus på medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö, samt ett gott ledarskap och engagerat medarbetarskap, ökar produktiviteten och utrymme skapas för utveckling och investeringar i verksamheten.

Stora Enso Skutskärs bruk bedriver ett strategiskt och systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete med fokus på att förebygga problem. I sitt arbete, där de inte lämnar något åt slumpen, kombinerar de såväl traditionella långsiktiga insatser, som nya innovativa lösningar.

Företaget genomför återkommande undersökningar, analyser och kartläggningar som ger konkreta fakta kring vad som skapar en frisk organisation. De jobbar aktivt med att både främja det friska, och agera snabbt vid tidiga signaler på ohälsa. I en stark konkurrens sticker företagets arbete ut och därför är Stora Enso Skutskärs bruk Sveriges Friskaste Företag 2017 "

 

Bild: Henric Holm, platschef Stora Enso Skutskärs bruk och Göran Hägglund, juryns ordförande