Vinnare av Feelgoods utmärkelse

Byggmästar´n i Skåne är Sveriges Friskaste Företag

Byggmästar’n i Skåne är det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk arbetsplats i Sverige, och har därmed tilldelats utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2018. Byggföretaget med huvudkontor i Helsingborg och med en omsättning på nästan 1 miljard kronor har integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och sätter ett likhetstecken mellan kvalitet i kundleveransen och medarbetarnas utveckling och hälsa.

Såhär lyder juryns motivering: 

Byggmästar´n i Skåne har på ett föredömligt sätt integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och fortsätter ständigt att utmana sig själva för att nå ännu längre. Byggmästar´n bedriver ett exemplariskt systematiskt arbetsmiljöarbete med den starka insikten om att företagets utveckling och förmåga att leverera kvalitet till sina kunder, går hand i hand med medarbetarnas utveckling, kompetens och välmående. Resultatet visar sig inte minst i väldigt höga siffror över trivsel och meningsfullhet, och det är med glädje vi utser Byggmästar’n i Skåne till Sveriges Friskaste Företag.

Syftet med utmärkelsen Sveriges friskaste företag är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Deltagarna utvärderas inom fyra övergripande områden som har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer:  systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap samt hälsa och hållbart arbetsliv.

Bakom utmärkelsen står Feelgood som utsett vinnarföretaget tillsammans med en jury: Göran Hägglund, styrelseordförande Feelgood tillika juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johansson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitiks chef på SSR samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

Så här säger Carin Stoeckmann, VD för Byggmästar´n i Skåne i ett pressmeddelande om utmärkelsen:

– Vår enkla filosofi är att medarbetare som mår bra presterar bättre, och engagerade och kompetenta medarbetare är också den enskilt viktigaste anledningen till att ett företag ska kunna växa vidare. Därför har vi under många år dagligen arbetat med att skapa förutsättningar för friska medarbetare och att alla ska känna en delaktighet i hela verksamheten och trygga i hur de kan påverka företaget. Att då få utmärkelsen Sverige Friskaste Företag ser vi som ett mycket gott kvitto och det sporrar oss att fortsätta vårt arbete. 

Tävlingen har varit öppen för alla organisationer i Sverige och totalt har drygt 160 företag/organisationer runt om i landet nominerats.  Sju starka finalister tävlade om den nationella titeln. Övriga finalister, tillika vinnare i sina respektive län är: Ragn-Sells, PiteEnergi, Hattstugan Vård och Utbildning, NTM, Umeå universitet och Svenska Mässan Gothia Towers.